ilska!!

Jag är så jävla arg!! GAAAAH!

En människa som inte missbrukar, vad gör den när den blir arg?
Jag dricker, och sen brukar det sluta med att jag riktar ilska mot mig själv och skär mig. Så gör inte en "vanlig" människa.

Frågor utan svar?

Imorgon ska jag till maria ungdom mottagning för att se vad de har bestämt. Vilken behandling de tycker passar mig bäst. Det känns både skönt och skrämmande på samma gång. Skrämmande eftersom det är på allvar nu. Ingen alkohol. Ska jag bli lycklig nu? Eller kommer det bli så jobbigt att jag dricker ännu mer?

Dessa frågor skulle jag fundera på till imorgon:
Vid vilka tillfällen dricker jag?
Vad finns det för likheter vid tillfällena?
Hur känner jag mig när jag blir sugen på att dricka?
Varför dricker jag?

Jag ska börja fundera på dem. Men det är svårt. Jag vet faktiskt inte varför jag dricker. Jag vill oftast inte, men min kropp skriker efter alkohol. Jag vill egentligen göra en stor kopp té och kolla på en kärleksfilm. Men kroppen skriker efter att dricka alkohol. Jag blir lika besviken varje gång. Besviken på min kropp och min hjärna som inte är tillräckligt stark för att stå emot.


Abstinens?

Jag har gått omkring och svettats hela dagen. Ute är det inte speciellt varmt idag. Så jag har suttit på balkongen. Men fortfarande svettas jag som en gris. Nu kallsvettas jag. Annars är jag någorlunda kry. Är väldigt sugen på en kall öl eller ett glas av mitt älskade rödvin. Men, nej. Inte idag. Inte imorgon. Inte på ett tag.
Jag är inte helt chockad över att jag är sugen på alkohol med tanke på hur mycket  jag har druckit den senaste tiden. När jag blåste i söndags så blåste jag 2,6 promille. Ändå kände jag mig inte mer berusad än vanligt. Inte mer berusad än jag har varit de senaste veckorna. Nästan varje dag. Då kanske ni kan tänka er hur alla celler i min kropp skriker efter att fyllas med alkohol.




Det är dax nu

Nu är jag tillbaka. Tillbaka från ett helvete. Nu. Nu jävlar. Nu är det dax för mig. Jag vill. Jag vill leva. Jag vill leva på riktigt.


Nu åker jag in...

Nu åker jag in till Maria ungdom! Jag fick tillslut sjuktaxi.

Jag har druckit i ca två veckor.

Vi hörs när jag kommer tillbaka!

Jag vill flyga

Om jag kunde flyga så skulle jag vara i himmelen för alltid.
Jag vill flyga.

Jag vill ha hjälp!

Jag vill läggas in! Jag vill ha riktig hjälp. Jag vill inte dricka mer!

Jag har druckit varje dag i två veckor. Jag är rädd. För första gången i mitt liv är jag rädd för mig själv. Det här är inte jag.

jag har alla förutsättningar att vara en lugn, lycklig och duktig tjej!

Jag är så jävla mycket smartare än det här. Jag har de bästa betygen man kan tänka sig i min situation. Jag har de bästa människorna man någonsin kan ha i mitt liv. Jag har ekonomi, boende och allt annat praktiskt för att kunna leva ett normalt liv. Men något hindrar mig. Något tar över mitt liv totalt...

Alkoholen...

Snälla pappa. Sluta!

Vet du att jag alltid har älskar dig. Vet du att jag alltid har älskar dina beröringar. Jag har alltid tagit vara på de tillfällen då du sa fina saker till mig. De gånger du sa att jag var duktig. Jag kan aldrig komma på att du har sagt att du älskar mig. Jag inte komma på någon gång du sagt att du tycker om mig.

Jag kan bara komma ihåg de gånger du har varit lugn, glad och behandlat mig som en människa. De tillfällena ska jag alltid komma ihåg. Du slog mig sällan. Jag kom alltid i mellan. Du försökte skydda mig eftersom jag skulle växa upp och skapa stolthet i familjen. Jag var hoppet i familjen. Du förstod aldrig att slagen mot mina syskon gjorde ondare än slagen du så sällan riktade mot mig.

Att vara det vita fåret i den svartaste familjen är svårt, pappa. Jag hade hellre varit ett utav de svarta fåren. Jag hade hellre tagit de där slagen mot min kropp. Jag var kraftigare än min lillebror. Jag hade tagit slagen bättre än honom. Han var så smal. Så tanig. Han hade bara skinn och ett tunt lager hud. Jag hade i alla fall lite krafter innanför min hud. Min hud var inte lika tunn som hans. Jag hade bättre pigment och kunde sola för att få blåmärken att försvinna. Min lillebror var tunn och ljus. Smal och vit.

Min älskade lillebror. Så många hårda och smärtsamma slag du fick ta. Jag gick i mellan. Du kanske inte kommer ihåg. Men jag gick i mellan de gånger jag kunde. De gånger jag förmådde. De gånger jag vågade. Ju högre du skrek. Aj. Jag gick i mellan.

Blod från min lilla, älskade, finaste, sköraste lillebror. Det förstörde mig. Min lillebror som jag älskar över allt annat. Hur kan någon vilja göra honom illa. Hur kan någon (pappa) vilja slå honom tills blodet rinner. Tills stora blåmärken bildas på hans fina kropp. Hur?


Skriver. Raderar. Skriver. Raderar.

Jag blir galen!!

Jag vill skriva till dig. Jag vill prata med dig. Jag måste prata med dig.

Jag kan inte. Jag får inte.

Jag vill skriva att jag saknar dig!


Jag blir så jävla arg!!

Här om dagen när jag pratade med min psykolog på telefon så säger hon nästan bara "Hör av dig när du vill träffas och prata". Okeeej? Hon är tydligen psykolog och fattar inte att när man mår dåligt så är det inte lätt att bara höra av sig till någon. Dessutom är det mycket bättre att bestämda tider. Nej, nu ska jag ringa henne om jag någonsin skulle vilja prata med henne.

Hon har till och med fått rapporten från sjukhuset (för ca tre veckor sedan) då jag låg inne på grund av att jag skurit mig och fick sy. De på sjukhuset frågade om jag hade en psykolog som jag träffade regelbundet. Då sa jag att jag hade det. Nu har jag inte det! Ska man skära sig riktigt ordentligt igen för att få någon jävla hjälp i detta land?! Innan man får hjälp är man väl redan så jävla trött på livet att det är försent!



Kan inte sluta gråta

Kan inte sluta gråta! Det var länge sen jag grät så här mycket. När man dricker mycket alkohol så stängs känslorna av. Alltså, man bedövar dem. Men nu, jag gråter och gråter. Så där så att det man skakar och ylar. Det är skönt men gör samtidigt så fruktansvärt ont. Jag vill inte. Vill inte. VILL INTE!

Frågestund!

Jag kom på att ni som läser denna blogg vet väldigt lite om mig. Därför är ordet fritt att ställa frågor! Jag ska svara så gott jag kan och förmår!



Anmälan!

Jag var precis nere och postade en orosanmälan för min lillasyster som bor med min alkoliserade mamma. I drygt två år har jag tänkt göra det. I sista sekund har jag alltid ångrat mig och tänkt "hon kanske slutar dricka snart". Jag har inte velat riva upp hennes liv ännu mer med en socialanmälan. Anledningen till att mamma flyttade ifrån mig (och mina andra syskon) till en annan ort var på grund av att hon hade socialtjänsten på sig som ett klister var hon än gick. Hon orkade inte med dem längre. Den ända lösningen var att flytta till en helt annan ort långt härifrån. Där ingen kände igen henne, och allra minst kände igen henne somn "alkisen som inte kan ta hand om sina barn".

Nu är det iallafall gjort! Efter drygt två års tvivlande och magont så är det gjort. Nu finns det ingen återvändo. Nu ligger anmälan säkert i en postbil påväg till ett postkontor där brevet ska sorteras och skickas till socialkontoret i mamma kommun. Aj det högg till i magen! Jag gråter. Det är läskigt. Det är skönt. Fan. Det är så äckligt jävla läskigt!

För några år sedan lovade jag mamma att aldrig vika från hennes sida. Jag lovade att jag skulle ta hand om henne vad som hände. Och det största som man kan lova en människa "allt kommer att bli bra, jag lovar". Det lovade jag. Jag lovade att allt skulle bli bra någon gång. En orosanmälan är ett stort steg mot mitt löfte. Inte för att jag tror på att mamma kommer sluta dricka. Men jag vet hur hon innerst inne älskar sina barn över allt annat. Hur hon älskar oss mer än sitt eget liv. Och jag hoppas att någonstans i mamma så känner hon att detta är ett beslut bestående av djup kärlek.

Jag ska bort

Jag ska resa bort under helgen (kommer tillbaka på måndag). Jag tar inte med datorn eftersom det är sommar och jag ska umgås med underbara människor hela helgen.

Vi hörs på måndag! Ta hand om varandra så länge!

Det bränner till

Det bränner till. Fast jag gärna ville tro att jag hade glömt hur gråten kändes.

Något är borta. Men ändå kvar... Spåren efter allt som en gång var är så många. Och det sitter i.

Alla skyndar sig förbi mig. De kan inte se. De kan inte veta vad som hänt. Och jag vill inte visa vad jag känner.

Och plötsligt står det klart, att allting underbart, kommer aldrig mer igen.

Jag är trött. När det ljusnar. Och jag glömmer vad jag vet. Men plötsligt är det här min verklighet.

Och det bränner till. Fast jag gärna ville tro att jag hade glömt hur gråten kändes.


Jag vill lära känna livet

Livet är faktiskt helt otroligt. Både på gott och ont. Att få känna lycka och olycka är den största gåvan i livet. För vad vore ett liv utan att känna? Inget liv alls. Vi presterar. Vi lär oss nya saker. Vi upptäcker. Vi möter på nya människor. Vi älskar. Vi förändrar. Vi uppskattar och värderar. Vi pratar och lyssnar. Vi ser, känner och upptäcker nya dofter. Vad vore allt detta utan alla olika känslor som vi känner inför det?

Alkoholen förstör allt det vi egentligen vill känna. Eller vill vi känna? Det är troligtvis mycket lättare utan att känna. Alkoholen förstör våra liv. Alkoholen förstör mitt liv. För jag vill känna någonting i allt jag gör. Jag vill känna äkta och ärliga känslor i allt jag gör.


Att belöna sig med alkohol

Snart ska jag iväg för att träffa två nära vänner. Det blir en lång bussresa först, men det är det värt.
Jag åker hem i tid imorgon för att städa här hemma. Imorgon ska jag storstäda hade jag tänkt. Alltid när jag städar så brukar jag belöna mig själv med alkohol. Men imorgon ska jag försöka stå emot. Då får resultatet av städningnen vara en belöning i sig.
Men jag tycker om att  belöna mig. Det känns mycket mer meningsfullt att göra saker om man har något att se fram emot.

Kom med sunda tips på vad man kan belöna sig med!


Sovmorgon

Även fast jag är ledig nu under sommaren så har jag inte fått sova ut många mornar. Jag har haft något att stå i eller göra varje dag. Men imorgon får jag sova ut! Jag ska åka hemifrån vid fyra-tiden, så jag kan sova länge. Skönt. Det behöver jag verkligen!

Sov gott!

Min psykolog suger!

Idag träffade jag min psykolog. Hon SUGER!! Jag får förklara allt för henne. Jag förklarar för henne att man kan känna sig ledsen och otillräcklig i situationer som hon borde känna till. Jag måste förklara för henne varför.

Jag förklarade för henne att jag tyckte det var tråkigt när mamma drack under midsommarhelgen och att jag var orolig för mina småsyskon. Mamma var inte nykter alls under den helgen, och jag kände mig väldigt ledsen eftersom vi inte träffas så ofta. Då säger hon till mig "Det låter som att du känner ett stort ansvar för din mamma, och försöker göra henne nykter. Men, Anthus, det kan bara hon bestämma. Du kan inte göra din mamma nykter hur mycket du än vill". Då blev jag riktigt arg! Jag sa, "jag vet att min mamma inte kommer att bli nykter. Men även om jag är säker på det så är det väldigt självklart att jag blir ledsen och känner som jag gör. Det här handlar inte om min mamma. Det handlar om mina småsyskon som far illa. Kan du ens förstå det?". Då nickar hon och säger "lilla gumman, stackare"... Åå, jag dör av ilska. Kärringjävel! Jag är fan ingen stackare! Hon tar mig inte på allvar! GAAAH!

....

There's no return once you lost your way. So, don't do that!

Don't let me down

Remember when you said you would change. Don't let me down.

Jag tycker om att leva

Vill bara säga att jag har haft en bra dag. Har solat, städat, varit barnvakt och träffat en gammal vän.
Imorgon händer det mer saker. Kan tyvärr inte säga så mycket utan att avslöja för mycket om min identitet.

Jag är rädd för att vara så här glad och harmonisk. Det är i dessa stunder som det brukar gå neråt. Nej. Inga dåliga tankar. Det går ju bra nu. Det är sommar. Jag är ledig. Jag har bra människor omkring mig. Och, ja. Jag tycker om att leva.


I'm having a private party


Jag vill

Jag vill sjunga. Jag vill dansa. Jag vill göra något riktigt bra. Jag vill göra något riktigt sjukt. Jag vill skrika. Jag vill skratta. Jag vill gråta.

Jag är galen. Jag är allt. Idag ska jag ta mig själv till en annan nivå. Någon dag ska jag ta mig till en annan nivå. Imorgon kanske. Nej. Idag.

Jag vill. Jag vill. Jag vill!

Stygnen är borta...

Igår var jag på vårdcentralen och tog bort stygnen. Åtta stygn var det. Det är så skönt att dem är borta nu. Jag känner mig myhcket friare och renar utan stygnen. Ganska sjukt att man syr i en människa... Å andra sidan... Ganska sjukt att man skär sig själv...

Begravning...

Precis hemkommen från en begravning. Jag kände inte den avlidne. Jag var där för att sjunga. Jag brukar sjunga på olika tillställningar när jag blir tillfrågad. Jag mår underbart bra när jag sjunger!


RSS 2.0